Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka błyskawiczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2,5 kg
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
masło 250 g 3/4 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztuka
cynamom 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka błyskawiczna

Wszystkie składniki oprócz jabłek należy wymieszać widelcem. Wysmarowaną blachę posypać połową suchej masy. JAbłka pokroić w talarki ( lub zetrzeć na tartce o grubszych oczkach). Wypełnić nimi blachę do 3/4 jej wysokości. Następnie posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Nastepnie wsypać resztę suchej masy.
Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki masła (3/4 kostki) i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 40-50 minut. Można posypać cukrem.

Do tego kawka i super zestawienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 24.12.2011 13:41
moje najlepsze ciasto a szczegolnie lubie na cieplo
mic 24.12.2011 13:41
moje najlepsze ciasto a szczegolnie lubie na cieplo
Ewelina47 01.09.2011 20:50
lubię szybkie ciastka
piotereq 31.08.2011 09:16
pycha
gacopierz23 03.08.2011 19:14
ciekawe, trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak