Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik z budyniem i biszkoptem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 1
margaryna 100 g
miód 3 łyżeczki
cukier 4 łyzki
mąka tortowa 2,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
Biszkopt
jajko 3
mąka 3 łyżki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
reszta:
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
orzechy
budyń śmietankowy 1
mleko 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z budyniem i biszkoptem

Ciasto miodowe:
Jajka, miękką margarynę, miód, cukier, mąke i sodę zagnieść na jednolita masę. Ciasto podzielic na 2 części i każdą znich upiec osobno.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Ugotowac budyń. Ciasto miodowe posmarować budyniem, przyłożyć biszkoptem i znów posmarowac budyniem. Przkryć ciastem miodowym. Polac polewa i udekorowac koksoem i orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.04.2013 14:28
bardzo pyszne caisteczko
LuKaSz4761 27.05.2012 09:52
pyszny
LuKaSz4761 27.05.2012 09:52
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak