Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
margaryna 250 g
miód 5 łyżeczek
cukier 0,5 szklanki
mąka tortowa 5 szklanek
sod 2 łyzeczki
masło 200 g
budyń waniliowy 1
mleko 0,5 l
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowiec

Jajka, miękką margarynę, miód, cukier, mąke i sodę zagnieść na jednolita masę. Ciasto podzielic na 4 części i każdą znich upiec osobno.
Ugotowac budyń. Masło utrzeć na puch. Cały czas miksując dodawać po 1 łyżce budyniu. Pierwsze ciasto posmarować masą, drugie powidłami, trzecie znów masą. Przykryć ostatnim ciastem posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak