Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 80 dag
cebula 2 sztuki
papryka 1 sztuka
śmietana pół szklanki
oliwa
sól
pieprz
woda 1 szklanka
woda 1 (z kiszonych ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso pokroić w plasterki. Posolić i rozbić. Cebulę pokroić, dusić na oliwie. Dodać mięso, obsmażyć z obu stron,. Podlać wodą, dodać pokrojoną paprykę. Pod koniec dolać wodę z ogórków. Dusić do miękkości. Zalać śmietaną. Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 31.08.2012 20:19
uwielbiam bitki, niestety sama dla siebie je tylko robię, nie chcą u mnie w domu ich jeść
Margo1 16.01.2012 11:46
uwielbiam bitki
Margo1 16.01.2012 11:46
uwielbiam bitki
pioge7 10.12.2011 20:34
uwielbiam bitki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak