Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na 8 części, usuwając grube kości grzbietowe, włożyć na głęboką patelnię z mocno rozgrzanymi 2 łyżkami oleju. Obsmażyć, przełożyć do rondla. Utrzymywać w cieple. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić drobniutko posiekaną cebulę. Dodać suchy ryż i przyprawy i, mieszając, smażyć na dużym ogniu ok. 5 minut. Gdy ryż nabierze złotawego koloru, przełożyć do rondla z kurczakiem. Na patelnię wlać resztę oleju, dodać wypestkowaną i pokrajaną w krążki paprykę, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i smażyć chwilę. Gdy papryka zwiotczeje, przełożyć ją do rondla z mięsem. Dodać obrane ze skóry pomidory, zalać gorącym bulionem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec pół godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !