Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w galarecie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziele angielskie 6 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ocet 1 łyżka
białko 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w galarecie

Rybę oczyścić, posolić. Pozostawić na 12 godzin. Następnie razem z warzywami i przyprawami ugotować go w naczyniu do ryb. Po ugotowaniu ułożyć na półmisku i ozdobić. Do 1 litra wywaru dodać ocet, żelatynę przygotowaną wg przepisu, białka ubić i dodać, wymieszać i zagotować. Następnie odcedzić wywar, ostudzić dobrze, i zalać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.09.2012 21:59
jakoś nie przepadam za rybą w galarecie, ale moi rodzice uwielbiają
elzbietar64 23.05.2012 23:20
bardzo dobre
KasiaK90 23.11.2011 11:39
super
Justa32 21.11.2011 18:18
pyszne
angelika14 01.11.2011 17:09
smaczne i zdrowe. takie jadzenie lubię
Kate131 14.08.2011 08:35
smacznie się zapowiada
szyba 03.08.2011 08:58
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak