Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 1,5 kg płatów
cebula 70 dag
ocet 1/2 szklanki
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 6 ziaren
natka pietruszki
śmietana
sól
pieprz
mleko 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulką

Śledzie zanurzyć w mleku na 3 godziny. Odcedzić. Cebulę pokroić. Sparzyć. Zagotować wodę dodać sól, ziele angielskie, liść laurowy i ocet. Dodać cebulę. Przestudzić wszystko. Na półmisku ułożyć śledzie. Przekładać cebulą. Wierzch polać oliwą , posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.09.2012 22:00
wolę śledzie prosto z patelni
elzbietar64 12.04.2012 23:29
bardzo dobre
tomek18 03.10.2011 10:36
super
barbara11561 27.08.2011 14:01
super
Kate131 14.08.2011 08:34
smaczne
szyba 03.08.2011 08:57
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak