Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z wędzonym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 4 plastry
boczek wędzony 4 plastry
pieczarki 10 dkg
cebula 1 sztuka
śmietana 15 dkg
olej do smażenia
mąka do obtaczania
sól
pieprz
pietruszka zielona 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z wędzonym boczkiem

Pieczraki umyte pokroić na plasterki, cebulę na drobną kostkę. Włożyć razem do mocno nagrzanego tłuszczu, dodać sól, pieprz i szybko podsmażyć. Plastry mięsa rozbić na cienkie płaty, posolić, posypać pieprzem i paparyką, na każdym położyć plasterek boczku, na to warstwę pieczarek z cebulką. Zwinąć i obwiązać nitką. Obtoczyć roladki w mące, włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, obsmażyc ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do rondla, podlać trochę wody, dodać łyżkę tłuszczu i dusić pod przykryciem ok 40 minut. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Przed podaniem zdjąć nitki i posypać mięso posiekaną zieloną pietruszką. Podawać z ryżem na sypko lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 03.08.2011 08:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak