Sposób przygotowania

Pieczraki umyte pokroić na plasterki, cebulę na drobną kostkę. Włożyć razem do mocno nagrzanego tłuszczu, dodać sól, pieprz i szybko podsmażyć. Plastry mięsa rozbić na cienkie płaty, posolić, posypać pieprzem i paparyką, na każdym położyć plasterek boczku, na to warstwę pieczarek z cebulką. Zwinąć i obwiązać nitką. Obtoczyć roladki w mące, włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, obsmażyc ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do rondla, podlać trochę wody, dodać łyżkę tłuszczu i dusić pod przykryciem ok 40 minut. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Przed podaniem zdjąć nitki i posypać mięso posiekaną zieloną pietruszką. Podawać z ryżem na sypko lub ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !