Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dkg
woda 1/2 litra
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z agrestu

Zielony agrest myjemy, oczyszczamy z szypułek. Gotujemy zalewę, używając wody i cukru. Jeśli na powierzchni zalewy powstawać będzie szumek, usuwamy go. Oczyszczone owoce wkładamy do wygotowanych słoików,słoje zalewamy gorącym płynem do pełnego przykrycia owoców. Zalewa powinna być na poziomie centymetra od brzegu słoika. Pasterzyujemny ok. 15 minut. Następnie słoiki wyjmujemy, dociskamy zakrętki, stawiając słoiki do góry dnem, czekając zanim ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 04.08.2011 08:00
agrest doskonale nadaje się do ciasta
iziona 03.08.2011 08:04
Mój ulubiony kompot

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak