Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić pod bieżącą wodą, przekładamy do garnka, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę, wodę, sól, cukier, przyprawy. Zagotowujemy, obgotowujemy 30 minut, na koniec dodajemy ocet. Grzyby przekładamy do słoików (wyparzonych), zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy, nie pasteryzujemy. Przechowujemy w zimnym miejscu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    opieńki to taki gatunek grzybów, na który niektórzy mogą być uczuleni - z racji tego, że pasożytują na rozkładającym się drewnie zawierają czasami jakąś uczulającą substancję. Powinno się dla bezpieczeństwa obgotować je najpierw przynajmniej raz i wodę wylać a dopiero potem rozpocząć przygotowywanie właściwe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    kiedyś jadłam takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !