Sposób przygotowania

Ugotować wywar z kości z włoszczyzną, grzybami i 6 szklankami wody, dodać soli.
Kaszę ugotować do miękkości w 2 szklankach wody. Wywar przecedzić, ugotować w nim pokrojone w plasterki podzielone na połówki ziemniaki. Połączyć kaszę z wywarem i ziemniakami. Posolić. Zagotować. Podać krupnik posypany siekaną zieleniną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    moja ulubiona zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo smaczny
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    moja ulubiona zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    smaczny zapewne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna zupa lubię od czasu do czasu zjeść krupnik
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dawno już krupniku nie gotowałam,może dzisiaj zrobię.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !