Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
kostki rosołowe drobiowe 2 szt
ziemniaki 4 szt
mąka 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
grzanki
chleb
olej
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulę obierz pokrój w talarki, na patelni rozgrzej trochę oleju, wrzuć cebulę i zrumienić , gotową cebulę podlać wodą ok 2 l i dodać Vegetę, gotować tak długo aż woda się wygotuje, następnie zmiksować cebulę blenderem na gładką masę, w garnku zagotować wodę dodać kostki rosołowe, w gorącym wywarze ugotować ziemniaki pokrojone w drobną kostkę , dodać zmiksowaną cebulę , zagotuj, mąkę wymieszać ze śmietaną i dodać do zupy. Chleb pokrój w drobną kostkę i włóż na polaną olejem blachę , piecz ok 15 min, pod koniec pieczenia obsyp grzanki granulowanym czosnkiem, zupę wlej na talerz posypać grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 04.04.2013 08:50
Taką zupkę lubię
Seba 13.12.2011 09:43
super
Ewa111 04.12.2011 19:34
wstyd się przyznać ,ale nigdy nie jadłam zupy cebulowej,czas nadrobić zaległości
Motorek 03.11.2011 09:59
smaczna
Wafelek2601 06.10.2011 14:21
super
Monika193
Monika193 04.08.2011 00:00
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak