Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz węgierski z kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
oliwa do smaku
papryka mielona 1 łyżeczka
bulion 250 ml
śmietana 1 łyżki
sól do smaku
marchew 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz węgierski z kurczakiem

Udka podzielić na mniejsze kawałki, zalecam usunąć kości. Marchewkę pokroić w słupki, a paprykę w plasterki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, poddusić chwilę na oliwie, dodać mięso z kurczaka, paprykę mieloną oraz odrobinę chili, wlać bulion i powoli dusić około godziny, doprawiając solą i pieprzem. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i na koniec śmietanę.
Opcjonalnie można zamiast udek kurczęcych użyć piersi z kurczaka - będzie szybciej. Można użyć paprykę wielokolorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.05.2013 12:15
z kurczakiem jeszcze nie jadłam
Katarzyna59 18.05.2013 16:58
bardzo smaczne
caralajna 04.02.2013 08:22
bardzo apetyczny, mniam
Łukasz15 09.01.2013 20:33
Wygląda przepysznie
Dorota59 21.12.2012 11:17
dobre jedzonko
Renata22 09.10.2012 20:07
pysznie wygląda ;)
ronald88 19.07.2012 10:49
super
ronald88 19.07.2012 10:49
super
Krystyna32 11.05.2012 09:39
super
Ilona15 12.01.2012 11:57
węgierski, gdyby był z dodatkiem innego mięsa:-) ale według mnie rewelacyjne połączenie smaków
daria899 14.10.2011 18:20
smaczne
iziona 03.08.2011 08:06
Bardzo smakowicie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak