Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbecik truskawowe cudo

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
grejpfrut zielony 1 sztuka
grejpfrut żółty 1 sztuka
wino musujące 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbecik truskawowe cudo

Umyte truskawki pozbawiamy szypułek.
Kroimy na połówki i miksujemy. Dodajemy do nich wino i mieszamy.
Taką gotową masę wstawiamy do zamrażalnika na 3 godziny.
Co jakiś czas mieszamy by masa równo się mroziła.
Grejpfruty sparzamy, szorujemy skórkę i przekrawamy na pół , następnie usuwamy ich miąższ.
Serbet rozdrabniamy nożem i ponownie lekko miksujemy.
Przekładamy do skórek grejpfrutów.
Wkładamy do zamrażalnika by dobrze stwardniał . Po wyjęciu kroimy na ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.11.2013 17:24
super smaki
misia53 01.10.2013 10:48
bardzo lubię takie słodkości ale niestety w tym nie jestem dobra
Motorek 12.05.2013 08:13
bardzo smaczne
caroline1983 14.05.2012 16:58
wykwintny deser :)
ben-ka 29.11.2011 09:25
podoba mi się:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak