Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijany arbuz

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz
czerwony wermut
cytryna
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Pijany arbuz

Z arbuza powykrawac kulki specjalną łyżką. W miarę możliwości pousuwać pestki.
Arbuzowe kulki przerzucić do zamykanego pojemnika, który nadaje się do mrożenia. Zalać wermutem, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Pojemnik zamknąć. Odstawić na kilka godzin, żeby arbuz przeszedł smakiem wermuta. następnie zamrozić. Trzymać w zamrażarce kilka godzin.
Przełożyć do szklanek, lub pucharków i ozdobić listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 02.08.2011 23:45
świetny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak