Sposób przygotowania

Liście szpinaku umyć, osączyć i zblanszować, czyli przelać wrzątkiem. Po ostygnięciu posiekać i mocno skropić oliwą. Zmiażdżyć czosnek z odrobiną soli, dodać szczyptę pieprzu i wszystko wmieszać do szpinaku.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i ułożyć połowę szpinaku. Wbić 4 jajka, przykryć je drugą połową szpinaku i wbić pozostałe jajka. Posypać startym na tarce oscypkiem, płatkami migdałowymi i tartą bułką. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 160 stopni aż jajka zetną się.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne zdrowe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre, coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczne danie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    lubię szpinak
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !