Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane bakłażany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 20 dkg
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej do smażenia
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane bakłażany

Bakłażany umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Wydrążony miąższ posolić i odstawić na 15 min. Kuskus przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Olej rozgrzać i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę, dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz miąższ bakłażana. Smażyć ok 2 min. dodać kuskus i przyprawić. Przygotowanym farszem napełniać bakłażany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.08.2012 11:18
smaczne :)
IKrakowianka 25.06.2012 22:26
lubię nadziewane warzywa
zuzanna_z 25.02.2012 13:01
super
Wacław 17.12.2011 08:43
smaczne !
mirosława4 14.11.2011 17:44
fajny przepis
Monika193
Monika193 04.11.2011 14:32
super
piotereq 17.10.2011 09:33
fajne
smakoszek 10.08.2011 00:49
super
Wafelek2601 03.08.2011 22:31
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak