Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z bobu i fasolki szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 0,5 kg
zielona fasolka szparagowa 20 dag
cebula 2 szt
ziemniaki 6 szt
szczypiorek 0,5 pęczka
żółty ser starty 2 łyżki
oregano 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z bobu i fasolki szparagowej

Bób gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i obieramy. Fasolkę i dokładnie umyte ziemniaki gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na oleju. W naczyniu żaroodpornym układamy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, fasolę i bób, posypujemy startym serem, przyprawami i cebulą. Zapiekamy w temp. 170 stopni do momentu roztopienia sera. Przed podaniem potrawę posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak