Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki mieszane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
mięso mielone 40 dkg
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
olej 1/3 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki mieszane

Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Olej wymieszać z solą czosnkową i ziołami, zalać tym kurczaka i odstawić w chłodne miejsce. Mięso mielone wymieszać z przyprawą w płynie, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem. Uformować z niego kulki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać odpowiednio kawałek mięsa z kurczaka, kulkę z mięsa mielonego i znowu mięso z kurczaka. Grillować na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 07.05.2012 13:40
swietna kombinacja!
Marlena/Kinia 09.10.2011 20:04
Ciekawe połączenie ... pyszne
Weronika_eM 12.08.2011 17:33
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak