Sposób przygotowania

Składniki:
* 125 ml malin
* 2 łyżki cukru
* 2-3 łyżki jogurtu typu greckiego
* 2 jajka
* szczypta soli
* 2 łyżki mąki
* ok.50 ml wody
* olej do smażenia

Maliny zasypać cukrem.
W międzyczasie jajka roztrzepać z solą,wodą i dodawać mąkę ubijając trzepaczką.Ciasto ma troszkę rzadszą konsystencję niż na naleśniki.
Gdy maliny puszczą sok wymieszać je z jogurtem.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć omlety-grubsze niż naleśniki.Z tej porcji wychodzą 3 omlety (z małej patelni).
Zsuwać z patelni na talerz, nałożyć masę malinową i składać na pół.Wierzch polać resztą jogurtu malinowego i ew. udekorować miętą.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ale smaczny nie \"na niby\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne to śniadanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !