Sposób przygotowania

Limonkę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok, odrzucają gorzkie pestki. W misce wymieszaj rum, miód, cukier, olej, łyżeczkę startej skórki i sok z limonki.
Banany obierz ze skórki, pokrój w grube plastry. Morele pokrój na ćwiartki, wyjmij pestki. Plastry ananasa potnij na duże kawałki.
Wszystkie owoce wrzuć do miseczki z mieszanką rumową, wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 min. Po tym czasie owoce wyjmij z marynaty.
Owoce ponadziewaj na patyczki do szaszłyków (namoczone wcześniej w wodzie).
Szaszłyki ułóż na aluminiowej tacce do grillowania. Pozostaw na średnio rozgrzanym grillu. Piecz ok. 5 min., delikatnie obracając.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !