Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młoda kapusta \"parzyszka\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
koper świeży 1 pęczek
cebula biała 1 szt
śmietana 1/4 l
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
woda 3 szkl
masło 1/5 kostki
kalafior 0,5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: młoda kapusta \"parzyszka\"

Poszatkować kapustę i zasolić,polać wodą,dodać kostkę rosołową, marchewkę w talarkach i pietruszkę startą na tarce. Gotować aż kapusta będzie miękka (ok 15 min). Na maśle zeszklić cebulkę a kalafior ugotować w osolonej wodzie. Dodać do kapusty. Rozkłócić mąkę ze śmietaną i zalać kapustę. Dodać dużą ilość koperku i pietruszki do smaku. Doprawić solą i pieprzem.
Doskonała do obiadu jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.10.2015 10:51
bardzo dobra
tonia 27.04.2012 12:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak