Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy torcik z ptasiego mleczka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana śnieżka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
galaretka cytrynowa 1 szt
maliny świeże 1 szkl
winogrona 15 dag
herbatniki 1 paczka
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy torcik z ptasiego mleczka

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, przestudzić. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. Do naczynia wlać mleko, wsypać śmietanę śnieżkę i ciągle miksując ubić, pod koniec wlać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę oraz sok z cytryny. Miksować przez chwilę. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, na dno ułożyć kawałki herbatników. Następnie wylać ubitą śmietanę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć owoce, zalać krzepnącą galaretką i włożyć do lodówki na 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 18.11.2013 08:16
smaczny torcik
IlonaAlbertos 19.06.2013 21:59
Letni torcik.
olkaaa 18.01.2013 08:29
bardzo pomysłowe
kaja1991 18.09.2012 10:59
rewelacyjny:)
mirosława4 18.04.2012 22:51
pyszności
Wafelek2601 19.03.2012 09:41
na pewno jest pyszny!
Ada-Gaba 12.01.2012 07:50
znakomite
Iwona51
Iwona51 16.10.2011 20:50
pycha
Monika193
Monika193 08.08.2011 20:57
wygląda rewelacyjnie
pawel6 03.08.2011 14:27
Pyszny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak