Sposób przygotowania

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, przestudzić. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. Do naczynia wlać mleko, wsypać śmietanę śnieżkę i ciągle miksując ubić, pod koniec wlać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę oraz sok z cytryny. Miksować przez chwilę. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, na dno ułożyć kawałki herbatników. Następnie wylać ubitą śmietanę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć owoce, zalać krzepnącą galaretką i włożyć do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszny deser!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda rewelacyjnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    na pewno jest pyszny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    rewelacyjny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Letni torcik.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    smaczny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !