Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowe roladki z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 600 gram
pieczarki 100 gram
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
szpinak 100 gram
ryż 100 gram
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
rodzynki 40 gram
orzechy włoskie 80 gram
tymianek 3 gałązki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowe roladki z tymiankiem

Piersi rozbij na płasko, posól, popieprz, natrzyj drobno posiekanym tymiankiem.
Jedną gałązkę tymianku zostaw do dekoracji. Na połowie oliwy z masłem zeszklij cebulę, czosnek, dodaj szpinak, dopraw solą i pieprzem, chwilę podduś.
Ugotowany ryż, namoczone rodzynki i posiekane orzechy połącz ze szpinakiem, wyłóż na filety i ciasno zwiń. Obwiąż nicią.
Na oliwie z masłem na małym ogniu smaż roladki z obu stron na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.08.2011 09:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak