Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z maślaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 40 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
śmietana 0,5 szklanki
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2 l
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z maślaków

Marchew, pietruszkę i ziemniaki obieramy, opłukujemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Do wrzątku wrzucamy marchew, pietruszkę, cebulę i ziemniaki. Grzyby oczyszczamy, kroimy w dużą kostkę i dodajemy do zupy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy masło i gotujemy przez ok. 25 min. Na końcu zabielamy śmietaną. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 25.08.2012 23:04
nigdy sie z nia nie spotkłam a akurat mam w lodowce dzisiejsze maślaki
Ania67 08.12.2011 12:28
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak