Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowane pomarańcze

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2 sztuki
woda 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowane pomarańcze

Pomarańcze sparzyć gorącą wodą, pokroić w 5 mm plasterki. Do garnka wlać cukier i wodę, następnie zagotować i włożyć plastry pomarańczy. Gotować ok. 1 godziny na małym ogniu, odwracając plasterki,aż pomarańcze staną się szkliste a syropu zostanie niewiele. Wyjąć pomarańcze na papier lub folię aluminiową i pozostawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu przełozyc do szczelnego słoika, trzymać w lodówce kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak