Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z bazylią i oregano

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe gram
cukinia 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
bakłażan 1 szt.
pomidory 4 szt.
cebulka 5 szt.
czosnek 2 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z bazylią i oregano

Żeberka potnij na porcje, natrzyj solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Cebulki pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory w ćwiartki, a paprykę w grubą kostkę.
Pokrojonego bakłażana oprósz solą, wyłóż na durszlak i odstaw na 30 min. (aż puści sok).
Do brytfanki wlej trochę oliwy i szybko na niej przesmaż przygotowane warzywa, przez cały czas mieszając.
Na jarzynce poukładaj żeberka, dołóż główki czosnku w całości. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 40 min.
Podawaj w brytfance. Upieczone główki czosnku rozetnij i smaruj nim pieczywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 02.12.2011 10:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak