Sposób przygotowania

Filet z pstrąga pokroić w 4cm długie paski,zamarynować z solą,białym winem i 1łyżką mąki ziemniaczanej.Paprykę umyć,przepołowić,oczyścić,pokroić w paski.Imbir także oczyścić i pokroić w wąskie paseczki.W szklance zmieszać sos sojowy,rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną i łyżką białego wina.Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć w nim kawałki ryby.Dodać do tego ostrą pastę chili,paprykę i imbir,wszystko wymieszać i smażyć 5mim,na końcu wlać wino z mąką i sosem sojowym,doprawić pieprzem do smaku i po chwili smażenia podawać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !