Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w imbirze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 45dag
mąka ziemniaczana łyżka
papryka zielona 1
ciemny sos sojowy łyżka
olej łyżka
sól
pieprz
pasta chili 25g ostra

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w imbirze

Filet z pstrąga pokroić w 4cm długie paski,zamarynować z solą,białym winem i 1łyżką mąki ziemniaczanej.Paprykę umyć,przepołowić,oczyścić,pokroić w paski.Imbir także oczyścić i pokroić w wąskie paseczki.W szklance zmieszać sos sojowy,rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną i łyżką białego wina.Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć w nim kawałki ryby.Dodać do tego ostrą pastę chili,paprykę i imbir,wszystko wymieszać i smażyć 5mim,na końcu wlać wino z mąką i sosem sojowym,doprawić pieprzem do smaku i po chwili smażenia podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 09.01.2012 10:21
smaczne
Izabela28 12.08.2011 12:58
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak