Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka paprykowo-fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 strąk
papryka żółta 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
kiełbasa drobiowa 30 dag
por (biała część) 1 szt
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka paprykowo-fasolowa

Papryki oczyszczamy i kroimy w paseczki. Kiełbasę kroimy w kostkę a oczyszczony por w plasterki. Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy kiełbasę z czosnkiem. Następnie dodajemy paprykę i por, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy przyprawami i dusimy ok. 10 min. Dodajemy odcedzoną fasolę i dusimy kolejne 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 08.11.2012 15:18
pewnie smaczna jest taka potrawka,muszę zrobić
kanu83 03.01.2012 22:23
pyyccha
Edyta31 17.08.2011 23:14
bardzo ciekawy przepis, pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak