Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z masą kakaową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
kakao 4 łyzeczki
reszta:
masa makowa 400 g
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z masą kakaową

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem przez sito. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
żelatynę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijać na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodać cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do całkowitego wymieszania składników.
Przełożenie: biszkopt+ mas+ masa makowa+ polewa+ kokos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 24.10.2012 14:14
Coś nowego - warto spróbować.
jolanta19 05.02.2012 18:18
super
Nina7 03.08.2011 14:30
Uwielbiam ciasta z makiem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak