Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem przez sito. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
żelatynę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijać na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodać cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do całkowitego wymieszania składników.
Przełożenie: biszkopt+ mas+ masa makowa+ polewa+ kokos

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam ciasta z makiem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Coś nowego - warto spróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !