Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy 4 kromki
rosół drobiowy 2 litry
masło 1/2 kostki
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule pokroić w piórka i usmażyc na maśle na złoty kolor. Chleb pokroić w kostkę i usmażyc na maśle, aby był chrupiący. Cebulę i chleb przełożyć do rosołu, gotować, aż sie rozgotują. Diprawic do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Zupe można przetrzeć prze zsito by miała gładka konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.07.2013 07:32
Lubię taką zupę :)
Tika4444 16.12.2011 14:28
fajna zupa
Tika4444 16.12.2011 14:28
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak