Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Odcedzić polać winiakiem. Do mąki dodawać powoli stopione masło, drożdze, jajko i cukier. Dokładnie zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po ok godzinie ciasto ponownie wyrobić, dodać rodzynki i odstawić na 15 min.
Nabierać ciasto opryuszoną lyżką mąką, formować dłońmi kulki. Kłaść je na gorący tłuszcz i smażyć po 3 min z każdej strony.
Osączyć i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Nie przepadam za rodzynkami:(
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    a dla mnie przepis wydaje się całkiem fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    bardzo ciekawy ,ja uwielbiam rodzynki
  • 3
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    brzmia pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !