Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel rabarbarowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 500 g
woda 2 szkl.
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
cukier 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel rabarbarowy

Rabarbar umyć, pokroić w plasterki. Ugotować rabarbar – aż do rozgotowania, słodząc wodę wg smaku.
Wymieszać w kubeczku mąkę ziemniaczaną z odrobiną zimnej wodą i wlać do ugotowanego rabarbaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak