Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupniczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowa pręga 300g
włoszczyzna
kasza jęczmienna 100g
ziemniaki 2
sól
pieprz
szczypiorek
kapusta włoska ćwiartka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupniczek

Ugotuj wywar z mięsa z dodatkiem kapusty i przypraw. Po 20 minutach dorzuć włoszczyznę (por i seler w całości, a szczypiorek i marchewkę pokrojone w kostkę). Po godzinie wyciągnij kapustę, seler i pora. W zamian dodaj pokroje w kostkę ziemniaczki oraz kaszę. Krupnik gotuj jeszcze około 20 minut i podawaj ze szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.12.2012 20:42
uwielbiam tą zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak