Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z zielonych ogórków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
kostka rosołowa 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
masło 1 łyżka
woda 2 litry
ogórki 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z zielonych ogórków

Ogórki obieramy, ścieramy na dużych oczkach, podsmażamy a łyżce masła na patelni. Do 2 l wody dodajemy kostkę rosołową, starte podsmażone ogórki. Gotujemy ok. 10 min od momentu zawrzenia na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy drobno posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak