Sposób przygotowania

Każdą z galaretek osobno przygotować w 1,5 szklanki gorącej wody,
odstawić do wystudzenia. Przygotować jeden duży albo kilka mniejszych
pojemników na deser. Pojemnik napełnić tężejącą agrestową galaretką do
1/4 wysokości. Ułożyć pionowo kosteczki Ptasiego Mleczka. Wstawić
pojemnik do lodówki do stężenia. Wylać galaretkę cytrynową do połowy
wysokości, schłodzić. Tak samo postąpić z galaretką pomarańczową i
truskawkową. Dobrze schłodzić. Wyjąć z formy, zanurzając pojemnik na
2-3 minutki w gorącej wodzie. Deser przed podaniem pokroić w plastry.
Można podawać z kleksem bitej śmietany i owocową sałatką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Piękny deser! I bardzo kusi...
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię podobne- smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !