Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa drobiowo-jajeczna (Dukanowa)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 0,6 l
pojedyńcza pierś z kurczaka 1 szt
jajko 1 szt
bulion cielęcy 1 kostka
Pieprz biały mielony Prymat - do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat - do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa drobiowo-jajeczna (Dukanowa)

Zagotować wodę w garnku. Pierś pokroić w cienkie paski, wrzucić do wrzątku, ugotować mięso do miękkości. Dodać kostkę rosołową. Jajko rozkłócić z pieprzem, wlać do wrzącej zupy energicznie mieszając (aby powstała tzw. firanka). Zdjąć zupę z ognia, doprawić maggi. Przed podaniem posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 25.06.2012 17:16
super
Kate131 14.06.2012 08:55
świetna
ben-ka 31.08.2011 17:16
dla mnie to coś nowego - nigdy takiej jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak