Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz kiszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone buraki 85dag
czosnek 2ząbki
korzeń chrzanu 1
wołowina 60dag
włoszczyzna pęczek
ziele angielskie 3ziarenka
pieprz 3ziarenka
sól
pieprz
chleb razowy kromka suchy
cebula 1 z goździkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz kiszony

Obrane buraki umyć,pokroić w cienkie plastry,ułożyć w słoju,zalać 5szkl przegotowanej letniej wody,lekko posolić,dodać obrany czosnek i korzeń chrzanu oraz kromkę chleba.Przykryć lnianą ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na 5dni.Następnie zlać kwas buraczany i rozlać do butelek.Z obranej,umytej włoszczyzny i wołowiny ugotować rosół z dodatkiem cebuli,ziela angielskiego,pieprzu,liścia laurowego.Przecedzić,połączyć z 4szkl buraczanego kwasu,przyprawić solą i pieprzem,zagotować.Włożyć obrane kości i pokrojone w kostkę mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.10.2011 08:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak