Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jaj mojej babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
masło 3 łyżki
śmietana 150 ml
sól do smaku
pietruszka zielona 1 łyżka
koper 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
żółty ser ostry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jaj mojej babci

Utrzeć masło z żółtkami i namoczoną, wyciśniętą i rozdrobnioną bułką , dodać sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i kopru. Jaja na twardo pokroić w plasterki. Śmietanę chwilę ubijać, ubić też sztywną pianę z białek. Wszystkie składniki dokładnie, choć ostrożnie wymieszać. Przełożyć masę do wysmarowanego i wysypanego tartą bułką naczynia do zapiekania. Na wierzch można posypać tartym żółtym serem. Piec ok. 30 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Przed podaniem, na gorącą pieczeń polecam posypać mieszanką ulubionych ziół.

Rada - Podawać z keczupem lub z dodatkiem sałaty, ziemniaków albo gotowanych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 21.11.2013 11:51
fajne danie
Krystyna32 14.06.2013 19:20
pyszna pieczeń
Katarzyna59 25.08.2012 15:16
smaczna
smakowita 17.06.2012 20:18
fajny przepis !
olkaaa 30.05.2012 08:14
super
Justyna37 01.03.2012 16:23
fajny przepis
joanna77 10.12.2011 16:56
pycha
calliope 09.11.2011 08:34
na pewno świetnie smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak