Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
łazanki 500 g
grzyby suszone 50 g
cebula 2 szt
oliwa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki babci

Kapustę przepłukać zimną wodą, pokroić i włożyć do garnka, zalać wodą, tak aby była przykryta i gotować ok. 1 godz. Namoczone grzyby ugotować, wywar dodać do kapusty. Po ugotowaniu kapustę odcedzić na sicie i lekko odcisnąć. Na patelni zrumienić 2 posiekane cebule z 3 łyżkami oliwy, dodać odciśniętą kapustę, posiekane drobno grzyby, pieprz i sól. Smażyć stale mieszając. Ugotowane łazanki wyłożyć na wysmarowany masłem żaroodporny półmisek, dodać przesmażoną kapustę z grzybami i wymieszać. Na wierzchu polać tłuszczem i zapiec w piekarniku ok. 40 min w temperaturze 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.11.2013 12:29
pyszne babcia wie co dobre
barbara11561 12.09.2013 09:12
też je bardzo lubię:)
misia53 01.09.2013 00:56
uwielbiam łazanki , spróbuję zapiekane
Katarzyna59 11.05.2013 18:18
smaczne danie
Krystyna32 07.12.2012 10:23
pycha
olkaaa 08.10.2012 15:39
bardzo fajne
Piotr-21 12.06.2012 21:00
pyszne
Agnieszka/picola 16.04.2012 23:05
dobre
Ada-Gaba 14.03.2012 06:51
bardzo lubię
calliope 30.10.2011 08:32
ja też bardzo lubię łazanki :)
smakoszek 29.10.2011 09:48
pyszne,bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak