Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kotleciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruba polędwiczka 70 dag
szpinak 25 dag
jajko
mąka
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej do smażenia
mleko 3/4 szklanki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka 18%
bazylia świeża garść
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kotleciki

Szpinak podgrzewamy na maśle. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy. Umytą polędwiczkę nafaszeruj przestudzonym szpinakiem. Smaż na oleju około 10 minut. Osusz na ręczniku papierowym i pokrój na 3-cm kawałki. Panieruj w jajku i mące, smaż około 5 minut. Posiekaj bazylię i paprykę, dodaj pozostałe składniki sosu. Wymieszaj i polej kotleciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak