Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 60dag
mąka pszenna łyżka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1\\2szkl
smalec 1\\2kostki
koperek 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze panierowane

Rydze oczyścić,odciąć trzonki,a kapelusze umyć.Osączyć,osuszyć,oprószyć mąką.Jajka roztrzepać widelcem na talerzu,posolić.Grzyby moczyć w jajku i w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Przed podaniem posypać pieprzem i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak