Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z czosnkiem i zieloną pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 500 g
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki do smaku
oliwa do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z czosnkiem i zieloną pietruszką

Cukinie pokroić w plasterki. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną cukinię, podsmażać przez ok 3 minuty. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać, dodać do podsmażonej cukinii i razem smażyć jeszcze ok 3 minuty, doprawiając solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i siekaną zieloną pietruszką.

Rada - Cukinia tak przyrządzona jest znakomitym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych, można ją podawać na gorąco lub lekko ostudzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.06.2013 09:55
bardzo smaczne
Katarzyna59 29.05.2013 08:55
musi być pyszna
olkaaa 04.11.2012 11:18
znakomity pomysł
smakosz1988 25.04.2012 09:55
super
Magdalena67 29.11.2011 14:06
oj szkoda, że sezon się skończył
usmiech 20.10.2011 12:40
dobre
daria899 14.10.2011 18:21
znakomite
Zoso 13.09.2011 21:16
super dodatek
smakoszek 25.08.2011 07:59
super
Emiliozo 02.08.2011 20:58
w sam raz na sezon

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak