Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
kajzerka 2 szt
żółtko jajek 2 szt
cebula 1 szt
oliwa do smaku
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk

Namoczyć kajzerki, dokładnie wycisnąć w dłoniach, po czym rozgnieść. Wymieszać mięso z żółtkami, kajzerkami, pieprzem oraz solą. Gdyby masa była zbyt sucha można dolać odrobinę zimnej wody. Dokładnie wyrobić jednorodną masę. Formować okrągłe niezbyt grube befsztyki, można obtoczyć w mące. Rozgrzać oliwę, smażyć befsztyki na średnim ogniu, aby nie spaliły się na wierzchu pozostając surowe wewnątrz. Kiedy po nakłuciu befsztyka wycieka zeń białawy sok mięso jest gotowe.

Rada - Pod koniec smażenia można dodać pokrojone w cienkie piórka cebule i podsmażyć lekko rumieniąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.02.2014 20:37
bardzo smaczny
IZABELA29 27.12.2013 16:50
dobry kawał mięcha
ben-ka 26.12.2013 10:16
Smaczne mięsko na obiadek.
Grazyna0211 04.10.2013 18:54
smaczne danie
Katarzyna59 24.04.2013 12:35
bardzo fajny przepis
Renata22 09.01.2013 23:25
dobre to!;)
olkaaa 07.10.2012 11:25
muszę zrobić
[email protected] 09.06.2012 18:44
bardzo dobre
[email protected] 09.06.2012 18:44
bardzo dobre
Krystyna32 10.05.2012 10:05
super
Andysz 27.04.2012 10:10
Pysznie wygląda;)
kriso 27.03.2012 22:23
rewelacja
klaklak 26.03.2012 21:48
dobre
iza15 21.11.2011 19:10
pyszny
motomaniak 09.09.2011 12:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak