Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki cukiniowo-bakłażanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka 6 łyżek
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki cukiniowo-bakłażanowe

Cukinię i bakłażana zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do masy dodać mąkę, jajka i tyle bułki tartej, aby ciasto miało konsystencję ciasta na placki ziemniaczane. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć jeden ząbek czosnku. Czosnek usunąć. Na oleju smażyć placuszki z obu stron dosyć długo. Podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 21:14
rewelacyjny przepis;))
Wojt@s
Wojt@s 08.12.2011 09:23
extra
Ania67 08.09.2011 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak