Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne sztuki
olej 1/2 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 3 łyżeczki
chili Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z papryką

Mięso pokroić w dużą kostkę. Olej wymieszać z solą czosnkową, chili, papryką i ziołami. Marynatą polać mięso i odstawić na noc w chłodne miejsce. Cebulę pokroić w ósemki, paprykę w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewać odpowiednio: kawałek mięsa, paprykę, kawałek cebuli, mięso, paprykę, kawałek cebuli, mięso. Piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.12.2013 01:11
moje smaki...
Weronika_eM 16.01.2012 14:41
pycha
Emiliozo 12.10.2011 17:53
szkoda, ze już po sezonie grillowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak