Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z marmoladą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4
margaryna 250 g
mąka tortowa 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżki
śmietana 12% 100 g
marmolada
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z marmoladą

Mąkę przesiac z proszkiem do pieczenia. Tłuszcz posiekać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę, tłuszcz, żółtka i śmietanę wymieszać i wyrobić ciasto. Cienko rozwalkować i wycinac serduszka. W połowie wyciąc jeszcze małe serduszko w srodku. Piec na złocisty kolor. Gdy będą zimne ciasteczka z wycięciem polac polewą i zostawic do zastygniecia. Ciasteczka pełne smarowac marmoladą i przykrywac ciastkiem z polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak