Sposób przygotowania

Marchewkę ugotuj w posolonym wrzątku. Odcedź. Ostudź. Sałatę podziel na pojedyncze liście, opłucz, odwiruj z resztek wody. Paprykę oczyść, pokrój w drobną kosteczkę. Umyte pomidory podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę. Osącz z zalewy srebrne cebulki. Przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę. Utrzyj z 2 łyżkami octu winnego, odrobiną cukru, soli i pieprzu. Na koniec połącz z 4 łyżkami oliwy. W salaterce wymieszaj sałatę z marchewką, soczewicą, cebulką, pomidorami i papryką, polej sosem. Ponownie przemieszaj. Sałatkę posyp kiełkami rzodkiewki. Podawaj z pieczywem jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !