Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Wiosenny Miks

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata rzymska 1/2 główki
kiełki rzodkiewki 2 łyżki
marynowane cebulki małe 4 łyżki
żółta papryka 1 strąk
pomidor 2 sztuki
mrożona marchewka pokrojona w kostkę 20 dkg
ocet winny
czosnek 2 ząbki
oliwa
cukier, świeżo mielony pieprz i sól do smaku
soczewica czerwona 1 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Wiosenny Miks

Marchewkę ugotuj w posolonym wrzątku. Odcedź. Ostudź. Sałatę podziel na pojedyncze liście, opłucz, odwiruj z resztek wody. Paprykę oczyść, pokrój w drobną kosteczkę. Umyte pomidory podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę. Osącz z zalewy srebrne cebulki. Przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę. Utrzyj z 2 łyżkami octu winnego, odrobiną cukru, soli i pieprzu. Na koniec połącz z 4 łyżkami oliwy. W salaterce wymieszaj sałatę z marchewką, soczewicą, cebulką, pomidorami i papryką, polej sosem. Ponownie przemieszaj. Sałatkę posyp kiełkami rzodkiewki. Podawaj z pieczywem jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.11.2011 11:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak